Jokertime: resultaten en impressies

20 maart 2010

De winnaars

Winnaars Jokertime

De Supercracks stonden van het begin tot het einde aan de leiding.

Zie rubriek foto’s voor meer beeldmateriaal.

Den Uitslag

Uitslag Jokertime

De analyse

Algemeen

De Supercracks halen 82% van de punten en zijn daarmee de verdiende winnaar. Op de tweede plaats vinden we een ploeg van de KSJ met 77%. De top 3 wordt afgesloten door de jongste deelnemers, Get Ready. De 4de tot en met de 9de plaats zit tussen 64% en 69%, m.a.w. heel dicht op elkaar. Slechts 1 ploeg haalt niet de 50%, zij komen terug in september.

De rondes

In ronde 1 was het duidelijk dat de ‘PapAnEurGatLovers’ de start gemist hadden. Ze haalden slechts 21%, wat het slechtste resultaat was in een ronde. De Supercracks stonden al meteen aan de leiding en dit bleef zo tot op het einde.

De vragen

De juiste naam van het zwembad op de voorbije Olympische Spelen was voor velen een moeilijke vraag. Slechts enkele ploegen kenden het antwoord. Er was geen enkele vraag waarop niemand het antwoord wist. Anderzijds waren er vragen waarop iedereen het antwoord kende (de deelnemers herinneren zich misschien nog de antwoorden ‘Aanrijding in Moscou’ of ‘poppy’). Kortom het niveau van de vragen zat vrij goed. Aan de reacties was te merken dat niet enkel het niveau, maar ook het type van vragen en de originaliteit werden geapprecieerd of lag het eerder aan de bijzondere presentatie…

Presentatie Jokertime

Maria Vuist

In de marge van de quiz werd er een wedstrijd georganiseerd onder de Seniorenploegen met als inzet de trofee ‘Maria Vuist’. De trofee werd gewonnen door Tezessennthuis.

Maria Vuist